Stall JH, Munkedal

”Det känns tryggt med betong eftersom det är tåligt och brandsäkert. Sedan är det ju underhållsfritt.”
Josefin Hansén Billberg
Josefin Hansén Billberg utanför sitt nybyggda stall

Stall för träning och tävling

Josefin Hansén Billbergs nybyggda anläggning, Stall JH, i Munkedal norr om Göteborg är ensam i sitt slag i området. Här tar hon emot hästar för träning och tävling, erbjuder inackorderingsplatser samt tränar upp och utbildar egna hästar som hon sedan säljer. Dessutom erbjuder hon träning för hoppryttare.

– Jag sålde mina bästa hästar för att få råd att bygga den nya anläggningen. Nu håller jag på att bygga upp den igen. Mitt mål är en anläggning i absolut toppklass. Vi har en bit kvar, men jag känner att vi är på god väg, säger hon.

Josefins stall har 29 boxplatser, spolspiltor, sadelkammare, kök, dusch m m. Stomme och väggar är i betong.

– Det känns tryggt med betong eftersom det är både hållbart och brandsäkert. Sedan är det ju underhållsfritt också, vilket är jättebra för det frigör ju tid för annat som man behöver och hellre vill göra i verksamheten, säger Josefin. Dessutom har jag noterat att stallet är väldigt svalt och skönt nu på sommaren. Den vita ytan jag valde på ytterväggarna tillsammans med  Abetongs säljare är jag också väldigt nöjd med.

Nöjd med resultatet

Josefin hade aldrig byggt ett stall tidigare men så här i efterhand är hon nöjd med resultatet.

– Hästarna har fönster i sina boxar. Det blev både snyggt och är bra för hästarna. Sedan gjorde vi många uppbindningsplatser och byggde med hög takhöjd, vilket innebär att luften är mycket bra i stallet..Vad vi kunde tänkt på, som jag inte är så nöjd med, är att vi skulle haft fler förrådsutrymmen. Det är ett tips till dig som ska bygga nytt stall, underskatta inte behovet av förråd och andra liknande utrymmen. Men jag är nöjd med att vi la ridhuset i direkt anslutning till stallet så att man inte behöver gå ut på vintern.

– Det är fantastiskt kul att ha en egen anläggning som man designat själv. Det blev väldigt bra och nu får jag möjlighet att koncentrera mig på min verksamhet och att få fram bra hästar. Det som jag tycker är så roligt.

Läs mer om Josefins verksamhet på stallJH.se

Fakta

Kund

Josefin Hansén Billberg

Inriktning

Hoppning, träning, tävling, inackordering

Byggnader

Isolerat stall med 29 boxplatser, spolspiltor, sadelkammare, kök, dusch m m

Fasader

Vit friläggning i vitt

Kontakta oss gärna

Vill du veta mer så får du gärna kontakta oss.

Kontakta oss