Abetong har blivit Heidelberg Materials. Läs mer

Stäng

Ridhus

I ett ridhus från Abetong får både du och hästen en bra miljö att rida i året runt

Ridhusets mått och taklutning anpassas efter dina önskemål. Vi bygger både isolerade och oisolerade ridhus med stomme av stål eller limträ. Väggen finns i många olika utföranden – dock alltid med betong nedtill.

Dagsljuset i ridhuset prioriteras. Fönster i vägg, ljusinsläpp i gavlar och tak – det finns många sätt. En annan viktig del av ridhuset är sargen. Där har vi ett färdigt system med betongsockel längst ned där slitaget är som störst.

Naturligtvis hjälper vi dig även med resten av byggnaden, såsom tak, ventilation, portar och dörrar, läktare med mera. Materialleverans eller färdigbyggt – du väljer!

Montage av pelarholkar på plant och väl komprimerat underlag. Pelarholkarna kan fås med eller utan ingjutna bultgrupper från fabrik. I detta fall gjuts dessa in på byggarbetsplatsen.
Stålstomme under montage.
Stomme och betongväggar monterade. Tak, fönster, fogning av väggelement, portar, sarg och ridhusunderlag kvar innan det är dags för att ta ridhuset i bruk.

Se till att skydda din sarg genom att sätta ett sockelelement av betong som håller för slitaget från harv och gör att fukt från ridhusbotten inte tränger in i virket. På bilden monteras en sarg av dubbelfasad spontat virke, men du kan även välja plastplank.

Äntligen dags att ta i bruk.

Kontakta oss gärna

Vill du veta mer så får du gärna kontakta oss.

Kontakta oss

Gör som våra kunder - bygg underhållsfritt i betong