Stall och ridhus Halvegården, Säve

“Jag har många planer framöver och då känns det så skönt att vara nöjd med byggnaderna.”

Marie Gustavsson, Halvegården

Fakta

Kund

Marie Gustavsson, Halvegården, Säve

Inriktning

Islandshästar egna och inackorderade

Byggnader:

Stall:

Isolerat stall med 6 boxar och lösdriftsdel.

Fasad: Vitmålad ströpplad betong.

Ridhus och stall:

Isolerat ridhus med stall (9 boxar) och ovanvåning (restaurang) vid ena gaveln.

Läktare längs en långsida. Stålstomme.

Fasad: Vit marmorkross i vitcement.

Marie Gustavsson driver Halvegården i Säve utanför Göteborg. Här är fokus på att både hästar och människor ska trivas, vilket också var utgångspunkten när hon byggde sitt ridhus och stall med Abetong för några år sedan.

Halvegården består av två stall och ett ridhus med restaurangdel. Totalt finns det cirka 25 hästar på gården, alla islandshästar. De flesta är inackorderade.

– Jag hade länge drömt om en egen gård, när jag och min man köpte den här för cirka 10 år sedan. Jag byggde först ett stall, där halva stallet består av boxar och halva en ligghall för lösdrift.

Det stallet byggde hon med Abetong och när det var dags för ridhus och ytterligare ett stall kontaktade hon Abetong igen.
– Det gick så bra med första stallet. Vi hade en jättebra kommunikation jag och säljaren och han kom med bra inspel. Sedan gillar jag ju betong också. Det är så lättskött och snyggt. Och snabbt gick det att bygga det också.

Utgångspunkten för Marie när hon byggde sina stall var att de skulle vara rymliga med stora boxar och öppna ytor och det skulle finnas bra fikautrymmen med kök, där man kan umgås och koppla av.
– För mig är det viktigt att både hästar och människor trivs och mår bra.

Ridhuset är isolerat och har en vaxad sand som inte behöver vattnas. Det är ljust och luftigt, med läktare och en stor restaurangdel med kök i ena änden.

Marie är en engagerad person och har många planer för anläggningen framöver.

– I planen ligger att arrangera tävlingar, kurser och events, även events som inte har hästinriktning, framöver. Jag har fått många förfrågningar, så det känns bra. Redan nu kommer tränare varje vecka och det är en del som händer i restaurangen.

Maries nästa byggprojekt är en ovalbana. Även här kan det komma att bli tävlingar och träningar för islandshäst.

– Jag har många planer framöver och då känns det så skönt att vara nöjd med byggnaderna.

Kontakta oss gärna

Vill du veta mer så får du gärna kontakta oss.

Kontakta oss