Abetong har blivit Heidelberg Materials. Läs mer

Stäng

Stall och ridhus Herreds Gård, Fjärås

Uppfödning, träning och tillridning

När Åsa Winstedt planerade familjens nya stall var ett av de primära målen att frigöra mer tid för umgänge med hästarna och lägga avsevärt mindre kraft på mockning och skötsel. Efter flera år med det nya stallet kan hon nöjt konstatera att teorin fungerat lika väl i praktiken.

– Våra djupströboxar med vetehalm mockas ut med traktor tre gånger om året och den dagliga skötseln för våra tolv boxplatser tar mindre än en timme. Nu kan vi lägga all kraft på att umgås med hästarna – det vi älskar, hantering, utbildning och inte minst ridning, förklarar Åsa Winstedt.

Drömstallet är självklart inte bara ljust och snyggt. Med bra planering och rätt materialval lägger du mer tid på dina hästar och mindre på skötsel och underhåll.

– Äntligen är hästarna i rätt fokus, menar Åsa Winstedt på Herreds Gård i Fjärås.

Stallet är ritat av Åsa som själv är arkitekt och levererat av Abetong. Väggelementen, som står i betongfundament,användes som form när man gjöt golven och boxgolvens nivå ligger tre decimeter lägre än stallgången. Väggarna och de bågformade boxfronterna är i vit betong med ytbeläggning av marmorkross och stallinredningen, i mörk Denya hardwood med profiler av stål, är specialritad av Åsa och hämtad från Danmark. Åsa har valt okrossbara fönster och specialde signade boxfronter som gör stallet öppet, tillgängligt och ljust utan gallerpartier som hästarna riskerar att skada sig på. Men även den som inte själv är lika kunnig har alla möjligheter att skapa sitt eget drömstall tillsammans med Abetong.

Läs mer om Herreds gård på herreds.se

Kund

Åsa Winstedt, Herreds gård Fjärås

Inriktning

Uppfödning, hoppning, inackordering

Byggnader

Isolerat stall med 12 boxar, sadelkammare, foderkammare

Fasader

Vit friläggning i vitt

Kontakta oss gärna

Vill du veta mer så får du gärna kontakta oss.

Kontakta oss